Macelsadel

Information om Macels sadlar

I det sorliga Frankrike invid floden Loire ligger ett gammalt sadelmakeri som gått i arv sedan ett halvt sekel tillbaka. Företaget heter MACEL och tillverkar av allra yppersta klass som säljs över hela världen. Le patron Patrick  Fesquet kontrollerar alla steg i tillverkningen. Alla anställda har gått på den kända hantverksskolan Haras du pin. MACEL gör också en del legotillverkning åt det välkända modehuset Hermes och 100 procent av tillverkningen utförs i Frankrike.

  • MACEL har en lång hantverkstradition men de är också öppna för innovationer.
  • MACEL gör en enkel lillkåpa som förbättrar kontakten mellan häst och ryttare.
  • MACEL använder kalvskinn istället för nöthud.
  • MACELs sadlar väger alla under 5 kg.

Jag utför måttbeställning av Macelsadeln till dig och din häst

Dessa modeller finns:

GALA Dressage är en elegant, lätt och sportig måttbeställd dressyrsadel. Sadelbossan placeras efter överskänkelns längd och mått så att den ger komfortabelt stöd och förutsättning för ett maximalt samspel mellan häst och ryttare. Den bakre sadelgjordsstroppen  är något tillbakadragen vilket gör att sadeln hålls tillbaka och ej kanar fram på bogbladen. Panelerna är chockabsorberande och permanent stoppade, gäller alla MACEL sadlar. Denna sadeln finns att även att tillgå i S-modellen.

SAMBA Dressage är sadeln som är tunnare än alla andra sadlar för att erhålla ”closes contact”samt ett plant säte som erbjuder friare ridning.

RAFALE HOPP är tillverkad med en unik patenterad bom i björk som är stålförstärkt. Rafale är mera framskuren i kåporna än Corsaire. Denna sadel passar för ryttare som söker optimal närhet med hästen.

RAFALE S HOPP är en sportig designutveckling som erbjuder ytterligare ”close contact” där lillkåpan är utbytt mot en hel kåpa med en elegant flik.

CORSAIRE hoppsadel erbjuder extrem ”close contact”, följsamhet och god balans. Sadelbossan är helt anatomiskt utformad. Kanalens bredd påverkar du som ryttare själv tillsammans med övriga önskemål såsom kåpans storlek och skärning etc.

DREBY CROSS är en flexibel terrängsadel med en specifik uppbyggnad med klossar, stoppning samt utanpåliggande sadelgjord. Frankrike har en lång och gedigen fälttävlanstradition och tillverkning av sadlar för detta ändamål. Svenske Niklas Lindbäck red terrängen i Greenwichs Park vid OS i London 2012 i Derby  Cross därpå tog EM brons.